Resepi : Puding Koktel
Monday, August 23, 2010 | 11:32 AM | 0 comments
Bahan A :
- 1 cawan tepung jagung.
- 1/2 cawan air.
- 1/2 tin susu pekat.
- Sedikit pewarna merah ros.
Bahan B :
- 1/2 susu cair.
- 2 cawan air.
- 1/2 sudu gula pasir.
- 1 sudu tepung kastad.
- Hiasan - 1 tin buah koktel.
Cara Menyediakan :
- Masukkan bahan A ke dalam periuk dan kacau. Panaskan dan terus kacau hingga puding pekat dan mendidih.
- Padamkan api dan masukkan puding ke dalam bekas. Biar sejuk.
- Untuk kuah, masukkan bahan B ke dalam periuk dan kacau. Masak hingga mendidih dan pekat sebelum diangkat.
- Sejukkan kuah dan makan bersama puding dan buah koktel.
Labels: BLOG MENDAP.A.K.A.EQA, HIDUPSAYA, HOBBIES, RECEPIES